BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

“Cumhuriyet” Konulu Konferans (30.10.2018)

29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından 26 Ekim 2018 tarihinde İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda “Cumhuriyet” konulu konferans düzenlendi. Cumhuriyetimizin yetiştirdiği işadamlarımızdan Hüseyin ÖZDİLEK’in konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşması İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Ahmet GEDİK tarafından yapıldı. Ahmet GEDİK konuşmasında; “madde ile ruhun birleşiminden oluşan insan, tarih boyunca çeşitli yönetim şekilleri ile idare edilmiştir, 634 yıl dünya tarihine yön veren Osmanlı İmparatorluğundan doğan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce hayatını şekillendiren, etkilendiği kişilerden biri olan Namık Kemal’in Atatürk’ün çok sevdiği şiirinden bir dizesini okudu; “Felek her türlü esbab-ı cefasın toplasın gelsin, Dönersem kahpeyim millet yolunda azimetten”.

Cumhuriyetin anlamı ve özelliklerini anlatan Ahmet GEDİK, Atatürk’ün Cumhuriyet ve demokrasi ile ilgili söylediği sözlerini dile getirdi: “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” “Cumhuriyet Fazilettir” “Bir Türk Cihana Bedeldir” O Türk sensin biziz dedi.

Konferansı veren konuşmacı Hüseyin ÖZDİLEK ise konuşmasında “Bu vatan kolay kazanılmadı büyük mücadelelerle kazanıldı bunun kıymetini bilelim dedi. Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetin sevk ve idaresini yürütecek olan insanın eğitimi, yetiştirilmesi ile daha güçlü bir nesille güçlü bir Türkiye oluşturulabilir” dedi. Salonda bulunan farklı eğitim kademelerinden öğrencilere seslenen  ÖZDİLEK “çok çalışın, kendinizi yetiştirin, kendinizle barışık olun ve ülkenizi sevin, gelecek ile ilgili plan yapın, anne babanıza saygı ve sevgide kusur etmeyin, kendi becerilerinize göre kendinizi yönlendirin, mücadele etmeden hayat kazanılmaz hayat mücadele değil, mücadele hayattır,Atatürk’ün dediği gibiÇalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Gençler biz sizlere güveniyoruz Cumhuriyeti ve Ülkemizi sevin” dedi.

Konferans salonunu dolduran kalabalık halk ve öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi ve coşku ile dinlenen konferansın sonunda dinleyicilerden sorusu olanlardan sorular alındı.

  • 29 Ekim Konferansı-2 (30.10.2018).jpg
  • 29 Ekim Konferansı (30.10.2018).jpg