BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Çin Medya Heyeti Bursa'ya Geldi (04.10.2017)

Çin Halk Cumhuriyeti'nde 2018'in "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi kapsamında, medya temsilcileri, küratörler, sanat eleştirmenleri ve galeri sahiplerinden oluşan Çinli heyet, Bursa'da buluştu.

Yunus Emre Enstitüsü’nün iki ülke arasında başlattığı kültür diplomasisi çalışmaları kapsamında, Çin'den önemli medya temsilcileri, küratörler, sanat eleştirmenleri ve galeri sahipleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve BTSO temsilcileri tarafından Osmangazi ilçesinde Hünkar Köşkü’nde ağırlandı.

Yemeğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdür V. Dr. Abdullah Damar, BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker ve davetliler katıldı.

Yemek öncesi konuşma yapan Bursa İl Kültür ve Turizm Müdür V. Dr. Abdullah Damar, “Bursa tarih, kültür, doğa ve modernliğin birleştiği dünyanın ender güzellikte olan illerinden biridir. 2018 yılının Çin’de ‘Türkiye Turizm Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle döndüklerinde Bursa ile ilgili izlenimlerini pozitif bir şekilde paylaşmaları bizler için son derece önemlidir. Uzakdoğu’dan turizm maksadıyla Bursa’ya gelecek misafirlerimize şimdiden ‘Hoşgeldiniz’ diyor, bugün burada olan medya mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ülkesinde "Global Times" adlı yayın organında kültür sanat muhabirliği yapan Liu Xin de birtakım ziyaretlerde bulundukları İstanbul ve Bursa'yı çok beğendiğini, Türkiye'ye tekrar gelmek istediğini ifade etti.

ÇİN 1.jpg

ÇİN 2.jpg