T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Cevizli Lokum

 

CEVİZLİ LOKUM

 

 

MALZEMELER

 

-1 çay Kaşığı Bira Mayası

-300 gr. Ceviz İçi

-2 tatlı Kaşığı Toz şeker

-Tarçın

-500 gr. Un

-1 Yumurta Sarısı

-Tuz

-250 gr. Süt

-5o gr. Susam

-2 Çorba Kaşığı Tahin

-2 Patates

 

 

YAPILIŞI

 

Maya, süt, toz şeker ve 1 çorba kaşığı un karıştırılarak kabartılır. Haşlanmış ve ezilmiş patates, maya, tuz ve 250 gr. süt, un ile karıştırılarak hamur haline getirilir. Mayalanması için beklenir, hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılarak, oklava ile kalın yufka şeklinde açılır. Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz, toz şeker, tarçın ve bir kaşık tahin ilave edilerek rulo haline getirilir. Hamurun tamamı bu şekilde rulo haline getirildikten sonra isteğe göre kesilerek tepsiye yerleştirilir veya rulo şeklinde tepsiye yerleştirilerek üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine bez serilerek soğuması beklenir.