T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Cantık

 
 

CANTIK

 

 

MALZEMELERİ

 

- 500 gr. un

-250 gr. yağlı kuzu eti kıyması

-50 gr. yaş maya

-1 adet kuru soğan

-1 çay bardağı zeytinyağı

-1 çay bardağı su

-1 adet domates

-1 adet taze sivri biber

-1 çay kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı şeker

-1 adet yumurta

-1 tatlı kaşığı tuz

 

 

YAPILIŞI

 

Maya şeker ile suda bekletilerek mayalanması sağlanır, zeytinyağı, maya un ve tuz ile hamur yapılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere alınarak elle yuvarlak şekil verilir.  İç harcı için soğan rendelendikten sonra kıymaya, karabiber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. İç harç hamurun ortasına elle bastırılarak yayılır, hamurun kenarları boş bırakılır. Tepside bir süre bekletilerek mayalandıktan sonra kenarlarına yumurta sarısı sürülerek orta sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.