T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Dik Dik Kebabı

 
DİK DİK KEBABI
 
MALZEMELER
 
-250 gr. kemiksiz tavuk eti
-1 adet kuru soğan
-Domates salçası, tuz
Hamuru İçin:
-200 gr. un
-4 yumurta
-Tuz
-2 bardak su

YAPILIŞI
 
Tavuk etleri ve kuru soğan doğranarak tencereye konur. Salçası ve tuzu ilave edildikten sonra üzerine bir bardak sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Hamur için un,yumurta, tuz ve su bir kabın içinde yoğrulur. Hamurdan bezeler yapılarak bezeler oklava ile börek yufkası kalınlığında açılır. Oklava ile rulo haline getirilen yufka yaklaşık 3 cm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir. Tepsiye dik olarak yerleştirilen yufkalar üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirilir. Fırından alındıktan sonra soğuması beklenir soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırlanmış tavuklu harç sıcak olarak dökülür. Tavuk parçaları yufkaların üzerine yerleştirilir. 5-10 dakika yufkaların yumuşaması beklendikten sonra servis yapılır.