T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Pideli Köfte

 
PİDELİ KÖFTE
 
MALZEMELER
 
-500 gr. Kıyma
-3 Adet Kebaplık Küçük Pide
-250 gr. Tereyağı
-250 gr. Yoğurt
-1 Çay Kaşığı kimyon
-1 Çay Kaşığı Karabiber
-Tuz
-Domates Salçası
 
YAPILIŞI
 
Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır.