T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Beğendili Kebap (Hünkar Beğendi)

 
 
BEĞENDİLİ KEBAP
 
MALZEMELER
 
-500 gr. kuzu eti
-1 adet küçük soğan
-2 adet patlıcan
-1 bardak süt
-50 gr. un
-50 gr. kaşar
-100 gr. tereyağı
-2 bardak su
 
YAPILIŞI

Etler kuşbaşı doğrandıktan sonra tencereye tereyağı ve küp şeklinde doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Kavrulan etin üzerine bir çay kaşığı un ile iki bardak su ilave edilerek pişirilir. Patlıcanlar ocağın üzerinde közlenir, kabukları soyularak doğranır. Tencereye tereyağı ile iki çorba kaşığı un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur, patlıcanı ve sütü ilave edilir. Hafif ateşte bir süre pişirildikten sonra fırınlanmak üzere tepsinin bir köşesine alınır, diğer köşeye pişirilmiş olan et yerleştirilir. İsteğe göre üzerine kaşar rendesi ilave edilerek 15 dakika fırında bekletildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.