BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Bursa, IFTV Fuarı’nda Tanıtıldı (04.10.2017)

Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı (IFTV) 28 – 30 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımlarıyla, Radyo Televizyon yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) öncülüğünde kapılarını açan fuarda; doğal, tarihi ve kültürel varlıkları ile Bursa da yerini aldı.

350 milyon dolarlık ihracat gelirine ulaşan Türk dizilerinin daha geniş coğrafyalara ulaşması  ve Türkiye'deki bazı bölgelerin sahip olduğu coğrafi ve kültürel özelliklerle yabancı dizilere doğal plato olabilmesi için RATEM öncülüğünde düzenlenen IFTV’ye sektörden ilgi yoğundu. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtım Fonu desteğiyle gerçekleşen IFTV, bu yıl 70 farklı ülkeden 150 konuşmacının yanı sıra katılımcı ve ziyaretçi olarak 200’ü aşkın ulusal ve uluslararası sektör temsilcisini ağırladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yer alınan fuarda Bursa’nın da tanıtımı  gerçekleştirildi. Stantta hazır bulunan Bursa İl Kültür ve Turizm Müdür V. Dr. Abdullah Damar, fuar ile ilgili bilgi vererek “Günümüzde film ve dizi endüstrisi, ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımda son derece etkili olmaktadır. Kültürel ve tarihi dokusu, coğrafi konumu, 4 mevsimi bir arada sunan iklimi ve modern yüzü ile film ve dizi endüstrisi için doğal bir plato imkanı sunan Bursa’nın burada tanıtılmasından dolayı mutluyuz. Sektörde ses getiren dev yapımların Bursa’da çekilmesi için ilimizde her imkan bulunmaktadır. Valiliğimiz başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve ilgili tüm kuruluşlarımız ile Bursa’da çekimlerini gerçekleştirmeyi planlayan yapımcılara yardımcı olmak için hazırız. Ülkemizin tanıtımına ve dolayısıyla ekonomimize katkı sağlayacağına inandığım bu organizasyonu gönülden destekliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



DSC_3516.JPG




DSC_3528.JPG